Novice, dogodki in prireditve

Glasba Bojana Adamiča v Beogradu v času med 23. in 27. aprilom 2017

četrtek, 27. aprila 2017

Glasbeniki Godbenega društva rudarjev Idrija so na svečanem koncertu 23. 4. 2017 v veliki dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca v Beogradu v okviru večera izvedli delo Bojana Adamiča Galop za tri trobente in njegovo priredbo skladbe Spomin V&S Avsenika.

Koncert, ki je bil del srečanja Dnevi slovensko srbskega prijateljstva med 21. in 23. aprilom 2017 v Beogradu, je potekal v skupni organizaciji Rotary kluba Idrija in Rotary kluba Beograd-Donava.

Kot so zapisali na spletni strani Godbe, so v Beogradu dodali kamenček k prijateljstvu med Slovenijo in Srbijo.

Muzikl Ljubav i moda je nastal v produkciji skupine Kako vam drago in je bil premierno prikazan 27. 4. 2017 v operi in gledališču Madlenianum v Beogradu.

Po premieri, katere se je udeležila tudi igralka tega filma iz leta 1960, gospa Beba Lončar, so avtorji in sodelujoči prejeli stoječe ovacije občinstva, ki je tudi tekom samega muzikla aktivno sodelovalo s ploskanjem in navdušenjem po vsaki skladbi.

Muzikl Ljubav i moda v medijih:

Zgodba je nastala po istoimenskem filmu iz 60-ih let, za katerega je glasbo napisal Bojan Adamič. Tokrat so vključili njegovo skladbo Jedna mala dama, ki jo je uglasbil na besedilo Vene Tauferja. V filmu jo je zapela Gabi Novak.

Ana Radivojević Zdravković, direktorica opere in drame Madlenianum je v koncertni list zapisala:

“Gospođu Madlenu Zepter, koja u stvaranju svog teatra na brojne načine pruža mogućnost mladim umetnicima da ostvaruju svoj potencijal, posebno je privukla ideja da se na sceni Madlenianuma realizuje mjuzikl Ljubav i moda. Kada su mladi ljudi, okupljeni sa nesvakidašnjim entuzijazmom i radošću oko produkcije Kako vam drago, ponudili da na sceni ispričaju priču koja se tiče svih generacija, a koja je krunisana neodoljivom evergrin muzikom, nije bilo sumnje da takav projekat pripada publici Madlenianuma i da donosi, uz sav sentiment koji je neizbežan uz pomenu naslova Ljubav i moda, nešto zaista novo za Beograd.

U pozorištu je nadahnuće ono što dovodi predstavu do cilja, a u slučaju rada na predstavi Ljubav i moda nadahnuće je od prvih produkcijskih koraka bilo prisutno kao nešto dominantno i pružalo je snagu u svakom segmentu stvaralaštva. Lepo je kada moda (posmatrana u najširem smislu) vremenom postane nešto što se ubraja u neprolazne vrednosti i bilo je pravo zadovoljstvo posvetiti se projektu Ljubav i moda koji upravo te vrednosti nosi u svojim temeljima.”

Alenka Adamič pred premiero muzikla Ljubav i moda, 27. 4. 2017 v Beogradu
Gledališče
Ljubav i moda
Beba Lončar pred premiero
Gledališče
Gledališče
Gledališče
Alenka Adamič in producent muzikla Ljubav i moda, Andrija Dončić v Beogradu