Novice, dogodki in prireditve

70 let GŠ Slovenska Bistrica tudi z glasbo Bojana Adamiča 1. 4. 2019

sreda, 20. marca 2019

Glasbena šola Slovenska Bistrica pripravlja v okviru praznovanja visokega jubileja šole baletno produkcijo njihovega baletnega oddelka, ki bo 1. aprila 2019 ob 18.30 uri v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Prireditev ima dva dela in glasbeni odmor. Prvi del vključuje simfonične skladbe Bojana Adamiča in nosi naslov Baletne etude na glasbo Bojana Adamiča: učenke in učenci od 1. do 6. razreda bodo plesali na skladbe Pomlad, Jesen, Pastirček, Tri sestre – Zasanjana, Tri sestre – Ambiciozna in Moj očka ‘ma konjička dva (slovenska narodna).

V odmoru bo zazvenela glasba Bojana Adamiča v živo, tokrat v izvedbi Trobilnega kvinteta šole. Zaigrali bodo skladbi Ko boš prišla na Bled in Tratata, zdaj igra naša muzika. Mentor Valter Kukovič.

Drugi del se imenuje Sanje majhne deklice. Plesali bodo na glasbo skladateljev G. Rossini-ja, A. Reynolds-a, C. Saint Saens-a, L. Delibes-a in S. Prokofijev-a.

Idejna zasnova predstave, izbor glasbe, koreografija, kostumografija, scenografija in priprava: učiteljice baleta na šoli Matea Brečko.

GŠ Slovenska Bistrica obeležuje v letu 2019 svojo 70. obletnico obstoja. Skozi koledarsko leto načrtujejo številne aktivnosti, med njimi tudi omenjeno produkcijo šolskega baletnega oddelka, ki vključuje 91 učencev.

Čestitamo za visoki jubilej in želimo nadaljevanje skladno z vizijo in poslanstvom šole, kot imajo zapisano na njihovi spletni strani:

Dolgoročni cilji GŠ Slovenska Bistrica temeljijo na ciljih in nalogah vzgoje in izobraževanja v glasbenih šolah, ki jih opredeljuje Zakon o glasbenih šolah. Poslanstvo glasbene šole je odkrivanje in razvijanje glasbene in plesne nadarjenosti, vzgajanje in razvijanje delovnih navad, javnega nastopanja, pridobivanje znanja za nadaljnje glasbeno in plesno izobraževanje ter doseganje ustreznega znanja in pridobivanje izkušenj za začetek delovanja v ansamblih, orkestrih in plesnih skupinah.

70 let GŠ Slovenska Bistrica tudi z glasbo Bojana Adamiča