Novice, dogodki in prireditve

Povzetek aprilskih dogajanj v okviru Projekta ob 100. obletnici rojstva Bojana Adamiča in širše

ponedeljek, 7. maja 2012

Koncert Orkestra Slovenske vojske 3. 4. 2012

Na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je skladatelj Milko Lazar posvetil svojo novo skladbo Bil je mož od foha Bojanu Adamiču.
V podaljšku koncerta je Orkester Slovenske vojske pod taktirko polkovnika Michaela J. Colbruna zaigral še Adamičevo priljubljeno Tra-ta-ta.

Revija pihalnih orkestrov glasbenih šol Slovenije 13. in 14. 4. 2012

Na Konservatorju za glasbo in balet Ljubljana je potekala revija pihalnih orkestrov glasbenih šol Slovenije, kjer so imeli nekateri izmed izvajalcev na programu tudi dela Bojana Adamiča, kot npr Pihalni orkester GŠ Sevnica in Pihalni orkester GŠ KGB Ljubljana.

Recital – koncert posvečen prof. Albertu – Aliju Dermelju 16. 4. 2012

Violinistka Alenka Maier Popov je v podaljšku koncerta v Dvorani Matije Tomca Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani zaigrala skladbo Pomladno prebujenje iz filma Vesna, ki jo je uglasbil Bojan Adamič.

Koncerti Glasbene šole KGB Ljubljana v okviru projekta “Slovenski dnevi knjige” v Ljubljani 16. in 20. 4. 2012

Na otvoritvi 16. 4. 2012 in tekom tedna 20. 4. 2012 je na Kongresnem trgu v Ljubljani Kvartet klarinetov s tolkali Glasbene šole KGB Ljubljana zaigral številne Adamičeve skladbe.

Koncert Marka Breclja “Mojstru, ker me je odkril” 22. 4. 2012

V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani je Marko Brecelj izvedel koncert, ki ga je posvetil Bojanu Adamiču in je potekal je v okviru enotedenskega projekta Brecljevanje.

Informacije o projektu

V projekt je bilo dodano

  • Razmišljanja, ki jih je zapisal Bojan Adamič na temo fotografije in filma, šansona in misli o sebi, življenju in svojem delu.

Statistika ogledov spletne strani v aprilu 2012

Spletno stran Bojana Adamiča, je v mesecu aprilu obiskalo 552 obiskovalcev, ki so skupno izvedli 745 obiskov. Največkrat obiskani strani sta, poleg uvodne, biografija ter glasba Bojana Adamiča. Spletna stran je obiskana tudi iz tujine – ta mesec največkrat iz ZDA (84 obiskov) ter Srbije (22 obiskov).

Projekt se nahaja na socialnem omrežju Facebook, kjer objavljamo fotografije iz prireditev. Vabljeni k ogledu.