Novice, dogodki in prireditve

Povzetek majskih dogajanj v okviru Projekta ob 100. obletnici rojstva Bojana Adamiča in širše

nedelja, 10. junija 2012

Letni koncert Mladinskega pihalnega orkestra Piran v Avditoriju, Portorož 5. maja 2012

Pihalni orkester pod dirigentskim vodstvom Iztoka Babnika del koncerta posvetil 100. obletnici rojstva Bojana Adamiča.

29. Planinska pesem na Šmarni gori 11. 5. 2012

Turistično društvo Šmarna Gora – Tacen je v sodelovanju s ČS Šmarna gora in Turizmom Ljubljana zelo kvalitetno in zanimivo izvedlo 29. Planinsko pesem, ki so jo namenili skladbam Bojana Adamiča.

Koncert v Slovenski filharmoniji 12. 5. 2012

Pihalni orkester glasbene šole KGB Ljubljana je pod vodstvom prof. Jožeta Kregarja v okviru Pomladne glasbene matineje učencev glasbene šole zaigral štiri Adamičeve skladbe.

Koncerti Pihalnih godb v okviru projekta Adamičeva pomlad 12. in 18. 5. 2012

V Kopru in Beltincih sta bila koncerta Pihalnih godb v okviru projekta Adamičeva pomlad, ki ga vodi Zveza slovenskih godb.

Koncert Pihalnega orkestra Akademije za glasbo 16. 5. 2012

V okviru koncertnega abonmaja Akademije za glasbo v letu 2012 je v dvorani hotel Lev Pihalni orkester izvedel tudi štiri Adamičeve skladbe (Posnetek koncerta).

Glasbeni program ob podelitvi nagrad dijakom zmagovalcem tekmovanja DMFA 17. 5. 2012

V Koloseju v Ljubljani je ob podelitvi potekal enak glasbeni program Pihalnega orkestra glasbene šole KGB Ljubljana z deli Bojana Adamiča, kot 12. 5. 2012 v Slovenski filharmoniji.

Glasbeni program na festivalu knjige in umetnosti Muza 25. 5. 2012

V stekleni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekal enak glasbeni program Pihalnega orkestra glasbene šole KGB Ljubljana z deli Bojana Adamiča, kot 12. 5. 2012 v Slovenski filharmoniji.

Koncert Papirniškega pihalnega orkestra 25. 5. 2012

Papirniški pihalni orkester Vevče je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani izvedel koncert mojstrov slovenske glasbe, ki so ga posvetili Bojanu Adamiču. Zaigrali so njegovo skladbo Nemirika, v arr. B. Gajića Suita za pihalni orkester in Koktel završno oro (solo klarinet: Aljoša Deferri).

Fotografije s koncerta

Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine 28. 5. 2012

Delavska godba Trbovlje je v okviru koncerta Vuju v spomin pod dirigentskim vodstvom Jožeta Kotarja zaigrala tudi dve Adamčevi skladbi – Polka in Čez tri gore, čez tri vode (suita).

TV SLO2 30. 5. 2012 – Posnetek koncerta “Bojan Adamič – Poklon mojstru”

TV Slovenija je na program uvrstila skrajšan posnetek koncerta, ki je potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani 12. 3. 2012 kot otvoritveni koncert 27. slovenskih glasbenih dni.

Informacije o projektu

  • V reviji Zveze glasbene mladine Slovenija Glasna, je mag. Domen Prezelj pripravil zanimiv članek z naslovom Slovenski Glenn Miller praznuje 100. obletnico rojstva.

  • Prvi slovenski portal SI21 je objavil napovednik dogodkov, ki bodo v okviru projekta potekali v naslednjih mesecih.

  • Planinska pesem je bila napovedana v prilogi Ona, 8. maja.

  • O večeru šansona La Vie en Rose je poročalo Delo v časopisni prilogi La Vie en Rose, 24. maja, kjer so objavili intervjuje z Vito Mavrič, Ervinom Fritzom in nekaterimi glasbeniki, ki so nastopili na koncertu, svoje misli o življenju z očetom pa je dodala hčerka Alenka.

  • Najave koncerta in reportaže so bile 12. maja v reviji Diners club magazin, 24. maja v reviji Obrazi in Vikend Magazin, 25. maja v časopisu DELO, 29. maja v reviji Jana in v Oni, 30. maja v Lady in 31. maja v reviji Stop.

V projekt je bilo dodano

Statistika ogledov spletne strani v maju 2012

Spletno stran Bojana Adamiča, je v mesecu maju obiskalo 578 obiskovalcev, ki so skupno izvedli 755 obiskov. Največkrat obiskani strani sta, poleg uvodne, biografija ter glasba Bojana Adamiča.

Projekt se nahaja tudi na socialnem omrežju Facebook, kjer objavljamo fotografije iz prireditev. Vabljeni k ogledu.