Novice, dogodki in prireditve

Oddaja “Bojan Adamič, Mojster za vse čase”, v soboto, 30. 3. 2013, ob 20.00 na TVS1

torek, 5. februarja 2013

TVS1 se bo tudi letos priključila praznovanju 100-letnice rojstva Bojana Adamiča, nestorja slovenske zabavne glasbe, očeta zabavnega orkestra, ustanovitelja festivala Šanson Rogaška, avtorja prelepih popevk in šansonov, filmske glasbe.

Na sporedu bo nova dokumentarna oddaja Bojan Adamič – Mojster za vse čase, scenarista in režiserja Slavka Hrena, ki je ob tokratni premieri zelo vesel, da je lahko v oddajo uvrstil tudi obisk pri mag. Domnu Prezlju v NUK-u, ki v okviru Glasbene zbirke skrbi za obširno Adamičevo dediščino.

V oddaji bodo tudi obsežnejši del, povezan s Šansonom v Rogaški, predvsem pa izjemno dragoceni arhivski posnetki mojstra, ki je ob različnih priložnostih pred kamero obujal spomine na svojo mladost, povojna dogajanja v glasbi, odnos do zabavne glasbe, popevke, šansona. Dragoceni pa bodo seveda tudi spomini glasbenikov, ki so z njim rasli in srkali njegovo znanje – dr. Urban Koder, Mojmir Sepe, Jure Robežnik, Dušan Hren, Elza Budau. Nekatere njihove spomine je režiser Slavko Hren že objavil ob 90-letnici Bojana Adamiča, zdaj pa jih je še razširil in dodal še nekaj, do sedaj neznanih.

Vabljeni k ogledu, dokumentarna oddaja o življenju in delu Bojana Adamiča bo izredno zanimiva!