Novice, dogodki in prireditve

Izšla je monografska publikacija “Bojan Adamič”

četrtek, 12. decembra 2013

Akademija za glasbo v Ljubljani je spomladi 2013 izdala monografsko publikacijo z naslovom Bojan Adamič in sicer kot 18. zvezek – tematska publikacija Glasbeno-pedagoškega zbornika. Urednica dr. Darja Koter je zbrala in uredila številne zanimive strokovne članke, ki predstavljajo življenje in delo skladatelja, aranžerja in dirigenta Bojana Adamiča.

Raziskovalci in avtorji Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Inštituta glasbeno informacijskih znanosti pri Centru za interdisciplinarne in multidisciplinarne raziskave in študije Univerze v Mariboru, Narodne in univerzitetne knjižnice Ljubljana in drugih institucij iz Slovenije, Srbije in Avstrije so pripravili prispevke, kot so: Adamičev prispevek v času druge svetovne vojne, sodelovanje pri glasbi za pihalne orkestre, delo na področju plesnega orkestra, filmske glasbe, popevke in šansona, Veselega tobogana in sodelovanje v Srbiji, oziroma takratni Jugoslaviji.

Publikacija je izšla tudi s podporo projekta leto Bojana Adamiča 2012, ki ga je izvedla Zveza slovenskih godb v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2013.

Dostopna je na Akademiji za glasbo v Ljubljani in v knjižnicah, na ogled je tudi pri družini Adamič. Za dodatne informacije oz. za dogovor ogleda, nam pišite na info@bojan-adamic.si.