Novice, dogodki in prireditve

Vabljeni na 17. festival slovenskega filma v Portorožu

sreda, 10. septembra 2014

Na festivalu, ki poteka v Portorožu med 10. in 14. septembrom 2014, bosta na programu tudi dva filma, ki vključujeta glasbo Bojana Adamiča.

13. 9. 2014 bo ob 13.00 v tekmovalnem programu študijskih dokumentarnih filmov na sporedu film Zdravo!, kjer je Adamičeva skladba Tra ta ta, zaigra naša muzika, uporabljena kot glasbena podlaga za zletno vajo Metliških sokolov.

Kratka vsebina filma: Metliški sokoli so telovadno društvo. Poleg telovadbe in druženja imajo radi tudi pečenko in špricer. Ohranjajo tradicijo in se rekreirajo—po svojih zmožnostih. Redno se srečujejo v gostilni, kjer potekajo tudi sprejemni izpiti za nove člane.

14. 9. 2014 bo ob 18.00 v netekmovalnem programu predpremiera filma Zgodbe iz sekreta, ki vključuje Adamičevo priredbo skladbe Domovina naša je svobodna.

Kratka vsebina filma: Ljubljana leta 2013, trije 35–letniki, tri zgodbe iz sekreta. Azra, uspešna umetnica, ko je sama, joče; Jurček, bodoči oče, noče biti gej; Pesnik ne ve, ali bi taval ali ne. Film je bežen pogled v njihova življenja.

Vljudno vabljeni.