Novice, dogodki in prireditve

Adamičeva glasba iz filma Valter brani Sarajevo ponovno na Kitajskem, tokrat v okviru razstave Narodnega muzeja Slovenije

sreda, 20. marca 2019

Bojan Adamič je leta 1972 oblikoval glasbo za film Valter brani Sarajevo. Režiser filma je bil Hajrudin Krvavac, producent Bosna film. Na Kitajskem so film zaradi izredne priljubljenosti prevedli tudi v njihov jezik, tako ga tam pozna skoraj vsak …

Glasba iz tega filma, ki je vsekakor eno najbolj prepoznavnih del Bojana Adamiča, je pogosto dodana ali uporabljena v okviru raznih prireditev.

V Narodnem muzeju Slovenije pripravljajo v času med 15. majem in 31. decembrom 2019 v Muzeju lepih umetnosti (Qujiang Museum of Fine Arts) na Kitajskem razstavo Zakladi slovenske ustvarjalnosti – Ustvarjalni dialog med sedanjostjo in preteklostjo.

V mestu Xi’an, ki je poznano po grobnicah s keramičnimi vojščaki, bodo predstavili mozaik izjemnih ustvarjalnih dosežkov, ki so na ozemlju današnje Slovenije nastajali in se plemenitili od prazgodovine do današnjih dni. Razstavo bo spremljala glasba Bojana Adamiča iz filma Valter brani Sarajevo.