Novice, dogodki in prireditve

Objave v medijih, junij 2012

torek, 24. julija 2012

  • Vabila na večer šansona La Vie en Rose so bila objavljena v časopisu DELO 1. 6. 2012, v junijskih Ljubljanskih novicah in v Nedeljskem dnevniku 3. 6. 2012, na koncert pa so vabili tudi obcestni plakati.

  • 2. 6. 2012 je bil v Dnevniku – Objektiv objavljen daljši intervju z Vito Mavrič, televizijski pogovor, pripravljen po koncertu, pa je dostopen na TV 24 ur.

  • Po koncertu sta bili objavljeni tudi dve širši kritiki in sicer 5. 6. 2012 v časopisu DELO in v časniku 7dni, kjer je novinar Milko Poštrak med drugim zapisal (dodajamo dva citata):

    Prireditev je bila posvečena stoletnici rojstva Bojana Adamiča. Na njej pa ni nastopila nobena od starejših pevk ali pevcev, ki so svoj čas peli pesmi, ki jih je uglasbil Bojan Adamič. Povabljeni so bili mladi ustvarjalci, da pokažejo, kako so si oni zamislili posamezne pesmi, kako te živijo in zvenijo sedaj. Drži, da je bil letošnji festival posvečen glasbeniku. Vendar tisti, ki so prispevali besede, poezijo, niso bili pozabljeni ali zanemarjeni. Franeta Milčinskega Ježka, Borisa A. Novaka, Elze Budau, Kajetana Koviča, Ferija Lainščka, do Ervina Fritza, ki je bil tudi med občinstvom, do tujih Bertolta Brechta in Arthurja Millerja, je na prireditvi voditeljica Vita Mavrič poimensko navedla.”

    Še en večer dobrih starih časov, prepletenih z dobrimi novimi časi. Še ena potrditev, koliko izvrstnih mladih ustvarjalcev, od katerih nekateri se šele uveljavljajo, imamo. Občinstvo vseh starosti, med njimi tudi Jure Robežnik in Mojmir Sepe. Škoda le, da verjetno teh posnetkov, razen po televiziji, ne bomo imeli na razpolago na kakem glasbenem albumu … Ne zgolj za spomin.”

  • Fotografije je objavila tudi revija Jana 12. junija 2012, kjer Vita Mavrič na fotografiji z Mitjo Rotovnikom v rokah drži buteljko vina Godbeni zvoki, katero je prejela v zahvalo od družine Adamič. Na sprejemu po koncertu sta uživali skupaj tudi Vita Mavrič in Alenka Adamič. Nia La Makuc Peljhan, šestletna pravnukinja Bojana Adamiča, pa se je tokrat udeležila svojega prvega celovečernega koncerta.

  • Revija Lady je 13. 6. 2012 v članku Mojster za pesmi in hitre avtomobile objavila zanimiv opis življenja in dela Bojana Adamiča, opremljenega z večjim številom fotografij iz osebnega albuma družine Adamič in reportažo iz sprejema po koncertu La Vie en Rose.

  • Časopis DELO je 18. 6. 2012 poročal o 43. taboru v Stični, na TV Vaš kanal Novo mesto pa je bila objavljena reportaža.

  • V časopisu Dnevnik 23. 6. 2012 je Jaka Batič alias D.J Bakto v intervjuju Slovenska popevka, vložena v formaldehid, omenil Adamiča vlogo v zvezi z uveljavitvijo slovenske popevke kot beat glasbe.