Novice, dogodki in prireditve

Povzetek septembrskih dogajanj v okviru Projekta ob 100. obletnici rojstva Bojana Adamiča in širše

četrtek, 4. oktobra 2012

Razstava in retrospektiva v Slovenski Kinoteki od 1. 9. do 28. 9. 2012

Osrednji dogodek meseca septembra sta bili v Slovenski Kinoteki v Ljubljani prav gotovo obsežna in raznolika retrospektiva 44 filmov, za katere je glasbo napisal skladatelj Bojan Adamič in zelo zanimiva razstava o filmskem ustvarjanju Bojana Adamiča.

Koncert “OrkesterkamP symphony” v Bovcu 1. 9. 2012

OrkesterkamP symphony (mednarodni projektni orkester) pod vodstvom M. Brežnika je v okviru mednarodnega poletnega glasbenega festivala in orkestrske šole na zaključnem koncertu v Kulturnem domu v Bovcu zaigral tudi Adamičevo skladbo Čez tri gore.

Razstava “Metla za mojstra” v Mestni knjižnici Ljubljana od 5. 9. do 3. 10. 2012

V Mestni knjižnici Ljubljana – Knjižnica Glinškova ploščad, so ob 100. obletnici rojstva Bojana Adamiča postavili zelo zanimivo razstavo Metla za mojstra.

6. festival veteranskih godb Slovenije v Mariboru 28. 9. 2012

KD Godba ljubljanskih veteranov je na Glavnem trgu v Mariboru v okviru svojega programa zaigrala tudi Adamičevo skladbo Prelepa si bela Ljubljana in prav posebno skladbo, posvečeno Bojanu Adamiču, ki jo je pripravil skladatelj Tomaž Grital z naslovom Mojster Bojan – venček skladb Bojana Adamiča.

Katalog filmov za izobraževalne ustanove 2012

Kinodvor je v letošnji Katalog zbirke Kinobalon, uvrstil tudi dva filma, za katera je glasbo napisal Bojan Adamič in sicer film Vesna iz leta 1953 in Na svidenje v naslednji vojni iz leta 1980.

Digitalizacija dokumentarnih filmov, ki jih je posnel Bojan Adamič

V septembru se je pričelo projektno sodelovanje s Studiom MEG pri obširni digitalizaciji filmov, ki jih je Adamič posnel na svojih potovanjih po domovini in tujini ter na številnih festivalih.

Informacije o projektu

Projekt se nahaja tudi na družbenem omrežju Facebook, kjer objavljamo vabila na dogodke in fotografije s prireditev. Vabljeni k ogledu.